Vul een zoekwoord in

Trauma (PTSS)

Een trauma ontstaat na een of meer schokkende gebeurtenissen. Die gebeurtenis kan er voor zorgen dat je behoorlijk lam geslagen bent of ontwricht. Is het trauma een onlosmakelijk deel van je leven? Elke dag opnieuw? Dan helpen wij je graag van deze klachten af te komen.

Behandeling van trauma

Wat is trauma/PTSS?

Post-traumatische stress stoornis (PTSS) is een stoornis die het gevolg is van een extreme gebeurtenis. Ook al heeft die al lang geleden plaatsgevonden. Angst kan onderdeel zijn van de stoornis. Wat is PTSS precies?

Wat zijn klachten en symptomen?

Iedereen die iets heftigs meemaakt, kan last krijgen van een trauma. Waar je precies last van hebt en in welke mate, is voor iedereen verschillend. Wat zijn klachten en symptomen bij trauma?

Hoe werkt digitale ggz?

Digitale ggz van Vince Mentaal kun je overal en altijd raadplegen. Via je laptop, smartphone of tablet log je in op je eigen dashboard. Je vindt er oefeningen, legt contact met hulpverleners en volgt je eigen behandeltraject met online zelfzorg.

Behandelmogelijkheden

search-icon.svg

EMDR

EMDR staat voor ‘Eye Movement Desensitization an Reprocessing’. Tijdens de behandeling vertel je over de traumatische gebeurtenis. De behandelaar leidt je af met beweging of geluid om de emotionele lading kwijt te raken.

Meer over EMDR
search-icon.svg

Imaginaire exposure

Bij Imaginaire Exposure ga je situaties verwerken waar je bang voor bent of die je tot nu toe uit de weggaat omdat het veel spanning oplevert. Je gaat de confrontatie met situaties aan. Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker het wordt.

Meer over imaginaire exposure