Vul een zoekwoord in

Welke soorten behandelingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten behandelingen die zich lenen voor een online toepassing. De meest gebruikte lichten we hieronder toe.

EMDR

EMDR staat voor ‘Eye Movement Desensitization an Reprocessing’. Dit is therapie voor mensen die te maken hebben gehad met een traumatische ervaring en hier last van blijven houden. Denk aan seksueel geweld, ongeval of een ander incident met geweld. Tijdens de behandeling vertel je aan je behandelaar hoe jij de traumatische gebeurtenis herinnert. De behandelaar leidt je daarbij af met met bepaalde bewegingen of geluiden. Daardoor verliest de herinnering de emotionele lading en kan deze een plek krijgen. 

Imaginaire exposure

Tijdens Imaginare Exposure therapie stimuleert je behandelaar om de herinneringen aan je trauma te herbeleven. Iedere therapie sessie vertel je opnieuw over jouw traumatische gebeurtenis. Zo veel mogelijk in detail. Je therapeut helpt hierbij door bijvoorbeeld naar bepaalde geuren of kleuren te vragen tijdens de schokkende gebeurtenis. Door je traumatische gebeurtenis vaak opnieuw te beschrijven, ga je de herinnering minder uit de weg en komt er ruimte voor verwerking. Je went aan de angst en de emoties nemen af. Je krijgt controle over je eigen herinnering.